Carrot Games

Fastklistrad framför TV:n tar jag mig fram i spelens fantastiska värld

Det blev One.com 17 februari 2010

Filed under: Carrot Games-bloggen — Peter @ 11:54
Tags: , , ,

Nu har jag registrerat min domän, carrotgames.se. Mycket smidigare än den andra adressen. Jag valde One.com dels för att det var väldigt billigt (12 kronor per månad). Men också för att många verkar tycka att One.com är riktigt bra.

Så imorgon går flyttlassen. Jag skall flytta till min egna domän och installera wordpress. Jag väntar fortfarande på mina uppgifter från webhotellet så flytten blir inte förrän imorgon.

Nu behöver jag lite hjälp. Jag har aldrig tidigare haft webbhotell och vet inte riktigt hur jag skall göra för att flytta bloggen. Någon som vet nån bra guide eller nåt? Och vad behöver jag tänka på så att inte allting försvinner på vägen? Då får ni gärna skriva det i kommenterna.

Och har ni något vackert tema som kan passa?

Annonser
 

5 Responses to “Det blev One.com”

 1. Johan Says:

  Jag antar att du flyttar från wordpress till wordpress då är det enkelt. Då är det bara gå in i kontrollpanelen och välja export. Då får du med alla dina sidor, inlägg och kommentarer. Sedan är det bara att importera på din nya adress.

 2. Peter Says:

  Jaha, är det så enkelt.
  Då skall jag nog klara av det.

 3. Mattias Says:

  Det blir nog bra med One. Jag fick precis svar på min fråga om problemen på sista tiden, blev inte mycket klokare. Det berodde på ”driftfel” men så länge de är medvetna om det själva så kan man väl räkna med att de löser problemen också 🙂 Och jag blev krediterad för några månader också, go one! 😀

  När jag flyttat bloggar (har bara flyttat mellan egna hostar, inte från wordpress egna host, men det bör väl vara samma sak). Så har jag helt enkelt använt exporterings vertyget i wordpress, under ”verktyg” i adminmenyn. Då får man spara allt som skrivits på bloggen, kommenterar och allting brukar följa med. Sen har jag installerat wordpress där jag vill ha det och när installationen är blivit klar anvämt importverktyget och importerat min gamla blogg.

  Bilder och så i inläggen brukar också följa med till nya bloggen, jag antar att den direkt länkar bilderna från den gamla bloggen så man får väl låta innehållet på den ligga kvar kanske om alla bilder ska fungera.

 4. NuYu Says:

  Härligt! Ser fram emot att få se resultatet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s