Carrot Games

Fastklistrad framför TV:n tar jag mig fram i spelens fantastiska värld

Sonic the Hedgehog 4 – hypen stiger 10 februari 2010

Filed under: Spel,Spelintryck — Peter @ 23:47
Tags: , ,

För några dagar sedan avslöjade Sega att ”Project Needlemouse” var Sonic the Hedgehog 4. En uppföljare till de gamla Sega Mega Drive-spelen. Då började hypen stiga rejält hos mig. Så mycket att jag gjorde ett återbesök i Sonic Rush till DS som jag inte hade spelat på väldigt länge.

Sonic Rush-spelen är väl de spelen som har mest likheter med den gamla Sonic-spelen. Men ändå når de inte riktigt ända upp till de gamla spelens kvalitéer tycker jag. Jag har funderat lite och kommit fram till några punkter som behöver fixas till för att Sonic 4 skall bli helt fulländat.

Den blå igelkotten goes 2D

  • Hans så kallade vänner – De förstör mer än vad de faktiskt tillför.
  • Storyn –  Precis som i Mario-spelen behövs ingen komplicerad historia för att göra ett bra spel. Det räcker med att Sonic måste rädda världen från Dr. Robotnick eller Eggman som han också har kallats.
  • Snabbheten – Sonic kallas inte för världen snabbaste igelkott utan anledning. Det fanns vissa moment i Sonic Rush som saktade ner tempot. Jag tänker då främst på ”döda X antal fiender innan du får gå vidare”-momenten.
  • Svårkontrollerade farkoster – Farkoster vadå, tänker du kanske? Jo, på vissa ställen i Sonic Rush fanns det moment där man skulle åka något farkost eller håller tag i någon slags raketlikande föremål. Dessa var stundtals ganska svårkontrollerade. Jag är positivt inställd till nya spelmekaniska grepp, men då måste de kunna kontrolleras lätt och inte göra att ens momentum tappas.

I mångt och mycket verkar Sega denna gången verkligen ha lyssnat på kritiken som Sonic-spelen har fått utstå de senaste åren. Det verkar som om alla (de flesta i alla fall) av hans vänner är borta. Och följer de den gamla skolans Sonic-spel så kommer inte heller storyn att ha någon viktig roll i spelet. Någonting som jag ser som riktigt positivt. Sonic the Hedgehog 4 kan bli det Sonic vi väntat på i alla dessa år.

Annonser
 

One Response to “Sonic the Hedgehog 4 – hypen stiger”

  1. Lunandrez Says:

    Jag hoppas verkligen att det blir det Sonic vi har väntat på allt för länge nu. Det känns lite som att det är Segas sista chans att göra någonting vettigt med Sonic, annars lär det fortsätta gå i stöpet för honom.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s