Carrot Games

Fastklistrad framför TV:n tar jag mig fram i spelens fantastiska värld

iPad, Vill du bli min kompis? 02 februari 2010

Filed under: Apple — Peter @ 13:41
Tags: , , ,

Yes, jag vet. Sisådär ett halvår sent eller så men bättre sent än aldrig som man brukar säga. Nu har jag publicerat min recension av Colin McRae Dirt 2 på Pricerunners Spelblogg. Anledningen till att den är så sen är att jag fick mitt recensionsexemplar väldigt sent och så har det tagit ett tag att spela tillräckligt för att kunna göra en rättvis bedömning. Men nu är den uppe alltså så skynda iväg och läs.

Jag tyckte att det var ett riktigt underhållande spel och välgjort på de allra flesta planen.

Men nog tjötat om Colin McRae. Jag tänkte leverera lite intryck om Apples nya iPad som visades för bara någon vecka sedan.

Jag tycker att den är underbar. Kritikerna säger att det bara är en förstorad iPhone utan ringfunktion. Och visst, den liknar iPhone väldigt mycket. Både till utseendet men också funktionerna och gränssnittet. Men skulle den vara dålig bara för det.

Den är inte tänkt att ersätta varken iPhone eller en laptop utan fungera som ett komplement till dessa båda. Jag kan tänka mig att iPad kan tilltala många av dem som annars aldrig skulle röra en dator. Just på grund av den lilla storleken och avskalandet av filstrukturen med mappar och annat som kan verka svårt för en nytillkommen användare.

Kalendern verkar supermysig, Safari såg ut att fungera lika bra som på iPhone (nämligen klockrent) och de olika iWork-programmen verkar vara en dröm att arbeta med. Dessutom verkar iBook Store väldigt lättanvänd och skön.

Jag vill ha en iPad! Vill du det också?

Annonser
 

2 Responses to “iPad, Vill du bli min kompis?”

 1. Johan Says:

  Det är iphoneOS som gör denna attraktiv, vill man ha macOS eller win så kan man köpa vilken annan tablet som helst. Jag har en tablet som jag kör windows och linux på och det är för klumpigt, för att det ska kännas värt att lägga pengarna på en ny tablet så behöver den ett anpassat OS såsom iphoneOS.

  Tvekar dock att köpa första generationen. Tycker att ramen är för tjock och saknar multitasking. Men det kommer nog bli ett köp endå.

 2. Peter Says:

  Håller med dig Johan. Folk klagar på att det inte är MacOS i iPad men det skulle inte fungera bra alls tror jag.
  I en sån här måste man ha ett OS som är specialanpassat för enheten.

  Jag tror inte heller att jag kommer att köpa den första generationen. Jag vill vänta och se lite. Se hur stort utbud det kommer att finnas med iBooks och så.
  Fast man är ju sugen på en redan nu ändå.

  Jag tror att det kommer att komma en hel massa bra appar som verligen är anpassade bra efter iPad.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s