Carrot Games

Fastklistrad framför TV:n tar jag mig fram i spelens fantastiska värld

2010 blir Nintendos år 11 januari 2010

Nintendo har alltid legat mig varmast om hjärtat ända sedan NES-tiden. Och det gör de nu också, även om jag vänsterprasslat en hel del med Xbox 360 det senaste året. Wii har ibland fått oförtjänt dålig kritik då det ofta framställs som att det inte finns några bra spel förutom för de som inte tillhör den casualpubliken som Nintendo riktar sig mycket till nuförtiden. Och kritikerna har till viss del rätt i det avseendet. Det finns otroligt mycket skit till Wii men det finns också en hel del guldkorn. Och fler guldkorn skall det bli redan i år.

I det här blogginlägget tänkte jag rada upp några spel från Nintendo (för det är främst Nintendo själva som kommer med de riktigt stora guldkornen) som kommer att komma, och som jag hoppas lite extra på.

Super Mario Galaxy 2

Ettan var helt underbar och hade en väldigt stor variation av häftiga idéer och det märktes hur mycket kreativitet som låg bakom produktionen. Nintendo har sagt att de hade så mycket idéer till det första spelet som inte fick plats att de nu gör ett till spel med samma tema. Och så kommer ju Yoshi att vara med. Det är ju alltid trevligt med lite dinosaurier (eller vad han nu är för nåt) i ett spel.

Zelda Wii

Än så länge finns det inte alls mycket information om detta spelet men Satoru Iwata har sagt att det kommer att släppas i år. Det har dock inte bekräftats om det bara gäller för Japan eller om det är en world wide release. Men förhoppningsvis, och om det blir som jag tror så släpps det ungefär samtidigt över hela världen. Det är en såpass stor titel från Nintendo att de nog vill ha ut den innan julhandeln. Bloggen Nintendo-nyheter.se har gjort ett inlägg där han summerat allt vi vet om nästa Zelda till Wii. Den är värd att kolla in —–> Klicka här!

Metroid: Other M

På förra årets E3 utannonserade Nintendo helt oväntat ett nytt Metroid-spel med namnet Metroid: Other M. Sen dess har vi inte hört särskilt mycket om spelet. Men enligt Nintendo så skall det släppas i år så det borde komma ut en hel del information om detta snart.

Pikmin 3

Om det här spelet vet vi absolut ingenting. Det enda som är sagt om det är att det är på väg. Det var på E3 2008 som Shigeru Miyamoto slängde ur sig orden: ”We´re making Pikmin”. Det var två år sedan nu och det borde utannonseras på riktigt nu på E3 det här året tycker jag.

Alla de här spelen är bekräftade av Nintendo men det finns ju också ett rykte som har pågått i många år. Och som jag hoppas att Nintendo gjort någonting av. Och det är ett nytt Kid Icarus. Jag hoppas verkligen att de gör någonting av denna pärlan till spelserie. Kid Icarus till NES är underbart och om de kunde komma i närheten av detta spelet i ett nytt spel i samma stil skulle jag bli väldigt, väldigt glad.

Både Super Mario Galaxy 2, Zelda och Metroid: Other M skall släppas i år enligt Nintendo (om nu inte något av dem blir försenat) och om de gör det känns det som om det kan bli ett riktigt härligt spelår för oss Nintendo-nördar.


Annonser
 

4 Responses to “2010 blir Nintendos år”

 1. Spel-Malmer Says:

  Personligen tror jag rent generellt att det kommer bli ett väldigt bra år, men jag skulle nog säga att 360 och PS3 som vanligt har starkare lineups än Nintendo.

  Har hittills inte sett ett spel som fått mig att vilja skaffa en Wii. Inte min typ av spel, oavsett om det är Mario eller annat. Eller jo, Metroid Prime 3 ser läckert ut. Gillade Metroid Prime 1, verkligen. Men det är ett spel i en avslutad trilogi.

  Mario galaxy lär vara jättebra, men oj vad ointresserad jag är av spelet. Det liksom kan inte få mig att vilja ha det. Kanske har att göra med att jag aldrig gillat mario som karaktär. Är något creepy med honom. Sonic fångade mig som barn och jag skaffade sega. Sedan var det PC-spel för hela slanten för att nu bli 360 och PS3. Så jag har ingen nostalgikänsla kring Mario och kanske därför så ogillar jag honom.

  Det finns bra spel till Wii, men inga spel för mig. Inte fel på Nintendo, jag är bara fel målgrupp med andra prioriteringar.

 2. Peter Says:

  Jag är nog lite tvärt emot dig där. Jag är inte alls särskilt hypad inför Mass Effect 2. Bioshock 2, Bayonetta och alla de andra storspelen som kommer till PS3 och Xbox 360. För mig känns alltid ett Zelda eller ett Mariospel (huvuspelen och inte något sidospår då) mycket mer intressanta än något av de riktigt stora FPS-spelen.
  Men det beror säkert på att jag är uppvuxen med Nintendo och det är inte förrän den här generationen som jag faktiskt har köpt en 360. Tidigare har jag bara lirat på Nintendos maskiner (och Sega Mega drive då).

 3. Gnoit Says:

  Jag har faktiskt för mig Nintendo har sagt att Zelda troligen inte kommer i år trots allt, men det kanske vi får höra om mer nu i slutet på februari.

 4. Peter Says:

  @Gnoit:
  Ja, jag har hört lite både och. Nån gång sa de att det skulle släppas i år, sedan sa någon att de inte släpper ifrån sig det förrän det är helt färdigt.

  Något som då kan tyda på att det kanske inte släpps i år. Och jag tror faktiskt att det kan skjutas upp till nästa år. Det känns som om Nintendo har rätt mycket spel det här året.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s