Carrot Games

Fastklistrad framför TV:n tar jag mig fram i spelens fantastiska värld

Arg arg arg! 08 januari 2010

Arg!!! Nu är jag arg- Ilsken! Frustrerad! Jag har nu suttit lång stund i kväll och spelat Assassins Creed (det första spelet) och jag kommer ingen som helst vart. Jag är på ett uppdrag där man skall lönnmörda någon på en kyrkogård. (Ni som spelat det vet säkert vilket jag menar). Men saken är den att jag bara dör och dör hela tiden. Det är så många vakter runt omkring mig att jag inte klarar av att ta ner dem allihopa. De är helt enkelt för svårt. Jag försökte säkert 20-30 gånger. Men utan att lyckas. Och nu har jag ont i fingrarna efter allt knapptryckande.

Jag gick också till träningsarenan där man kan träna upp sig på de olika slagen och kombinationerna och efter det gick det väl lite bättre än inte tillräckligt bra så att jag kommer vidare. Det är så frustrerande när man försöker på samma sak om och om igen och ändå inte lyckas.

I de andra striderna har det fungerat riktigt bra att bara ”button-masha” men här måste man tajma sina slag och då blir det riktigt svårt. Särskilt när det är många soldater som försöker att attackera en samtidigt. Assassins Creed har ett lite för komplicerat stridssystem tycker jag. Är det bättre i tvåan?

Någon som har något bra knep för hur jag kan göra för att det skall bli enklare?

Måste bara bryta in med någonting annat här också. Jag skrev ju i inlägget om Mirrors Edge att jag skulle vänta med att spela det till dess att jag inte hade så mycket annat att spela…men jag kunde inte hålla mig ;-). Ville testa att spela det och jag gillar det verkligen. Först tyckte jag att kontrollen var lite svår för det är mycket knappar att hålla reda på. Men man vänjer sig ganska snabbt tror jag.

Det som känns mest fascinerande med spelet är den fantastiska designen. Den helt kritvita staden med den blåa himlen och alla dessa otroligt starka färger som bryter av så skönt mot allt det vita. De har verkligen lyckats på den punkten.

Nu känns det bättre jag fått skriva av mig lite. Ilskan har försvunnit bort till viss del och jag får helt enkelt fortsätta försöka klara av spelet en annan dag. Skönt att jag har lite chips (sourcream and bearnaise-chips, helt underbara!) med dip  att lugna ner mig med.

Annonser
 

6 Responses to “Arg arg arg!”

 1. Johan Says:

  Det jag minns av striderna från Assassins Creed var att man kunde stå och blocka fiendernas slag i evigheter och sedan hugga ett hugg och sedan fortsätta blocka tills det var läge att hugga igen. Buttonmasha fungerar inte i spelet.

 2. Peter Says:

  Tack för tipset. Skall tänka på det till nästa gång. Jag har mest försökt att slå så snabbt som möjligt men insåg efter ett tag att det inte fungerade så bra.

 3. Linus Says:

  Jag dog aldrig av strider i spelet (bara av att jag klantade mig när jag klättrade hehe). Precis som Johan skriver så är det bara att hålla in blockknappen och vänta på sin chans 🙂

 4. Spel-Malmer Says:

  Jag spelade Assassin’s Creed hyffsat strategiskt med att när det var mördatime så kollade jag upp platsen i detalj innan så jag visste precis hur jag skulle ta mig an offret. Då kunde jag ofta undvika de värsta konfrontationerna. Många gånger kunde man helt enkelt komma hyfsat snabbt fram till snubben, ibland hoppa direkt på honom, och sedan försöka springa undan vakterna.

  När det gäller striderna är det helt klart counter-kills som man vinner på. Och försök bli bra på dem. I slutet är det tyvärr en ganska lång sekvens med bara strid efter strid. Tog många försök innan jag kom igenom dem. Annars så älskade jag spelet.

 5. Spelare Says:

  Peter lilla, problemet med den eminenta spelserien AC har varit att stridssystemet är grafiskt men inte så mycket mer. Det är vackert att mörda personer men desto tråkigare att engagera sig i dem.

  Jag satt mestadels och köttade offer efter offer i tvåan exempelvis av ren skadeglädje/sadism, för att det såg så snyggt ut. Ettan var inte lika elegant ”animationsmässigt”, och det var det som gjorde att striderna blev rent outhärdliga.

  Ett hett tips är att lära dig mönstret som sitter i hela spelet. Förutom bossar så kommer de att omringa dig, för att slutligen låta en stackare döda dig. Du behöver bara stå i centrum av ringen och block-kontra alla slag, vilket antagligen slutar i en snabb eller långsam död för allesammans, beroende på om de är slöa eller inte. Kontringsperioden är jättelång, så det bör inte vara så svårt.

  När du har mördat en stor andel till den grad att ringen slutar fyllas på så är det dags att hitta ett hål och mörda offret. Sen är det bara att återuppta processen och springa därifrån.

  Happy gaming!

 6. Peter Says:

  Tack för alla tips. Nu har jag kommit vidare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s