Carrot Games

Fastklistrad framför TV:n tar jag mig fram i spelens fantastiska värld

Morotsskal: Colin McRae: Dirt 2 26 december 2009

Filed under: Microsoft,Morotsskal,Spel — Peter @ 12:03
Tags: ,

Nu var det ett tag sedan jag gjorde ett Morotsskal så jag tycker att det är dags igen för ännu ett omslag att synas utan och innan. Denna gången är det Colin McRae: Dirt 2. Mitt senaste spel i samlingen. Än så länge har jag bara hunnit testa det under ett par korta sessioner men det känns rätt bra faktiskt. Bra bilfysik och riktigt snyggt. Dessutom är menyerna väldigt annorlunda och mycket snygga. Men det är ju inte spelet jag skall bedöma här utan omslaget.

Om vi börjar med framsidan så har jag ändrat mig en hel del från första gången jag såg det. Då tyckte jag att den illgröna färgen var väldigt skrikig och inte riktigt passade in. Men ju mer jag har tittat på omslaget och vant mig vid färgen så tycker jag att det varit ett riktigt genidrag av Codemasters. Boxen är faktiskt riktigt stilig och jag gillar särskilt titeln som har ett typsnitt som ser ut som om någon har kladdat ut färgen lite medan den ännu inte hade torkat. Hela omslaget förmedlar det som titeln antyder till. Dirt eller smuts. Det är pilar, streck och färgklickar lite var stans och bilen på omslaget ser verkligen smutsig ut. De har också lyckats förmedla en fartkänsla genom det mycket låga perspektivet på bilen. Det jag har att anmärka på är det att bilen är lite suddig och den ser lite platt ut. Jag skulle vilja att ljuset kunde vara lite annorlunda mot bilen så att den skulle få lite mer djup på något sätt.

Nu över till baksidan. Här har de också lyckats riktigt bra skulle jag vilja påstå. Det är tre bilder med varsin liten textrad under. Bilderna är stora och man ser verkligen hur snyggt spelet är genom att titta på bilderna. Mängden text är också väl avvägd tycker jag. Här är det bilderna som skall tala och texten är bara till för att förklara det bilderna inte kan säga. Även på baksidan fortsätter det illgröna temat och fast det är bara på nederdelen av boxen som detta finns. Riktigt, riktigt snyggt tycker jag.

Slutligen: Ett mycket välgjort omslag som sticker ut i butikshyllorna. Den gröna färgen gör att det känns fräscht och rallykänslan framgår tydligt i designen. Ett stort plus också till manualen som är helt i färg och känns väldigt lättläst. Samma stil som finns i menyerna i spelet finns i manualen och det är mycket bilder som lättar upp stämningen medan man läser.

Betyg: 9/10

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s