Carrot Games

Fastklistrad framför TV:n tar jag mig fram i spelens fantastiska värld

Beneath a Steel Sky – jag levererar mina intryck 06 december 2009

Jag utlovade ju lite intryck ifrån Beneath a Steel Sky till iPhone och iPod Touch för ett tag sedan. Och här kommer dem.

Jag har ännu inte hunnit spela så där jättelångt i det men en liten bit på väg är jag i alla fall. Det hela börjar med att Robert som liten hittas vid en kraschat flygfarkost. Någon slag idianstam eller något hittar honom och adopterar honom. Och där får han växa upp och lära sig att leva av vad naturen har att erbjuda.
Men plötsligt en dag kommer kommer det några ifrån Union City och hämtar Robert i helikopter. Robert anar att de har onda avsikter med honom.

Så när helikoptern kraschar lyckas Robert, och hans robot, fly och det blir nu hans uppgift att ta reda på vart han har kommit och vad de onda människorna vill honom. Det visar sig att han är i någon slags fabrik i en stad som präglas av stål och smuts.

Kontrollen fungerar riktigt bra. Man pekar med fingret på skärmen med det man interagera med. Ibland kan jag känna att det är lite oprecist men efter lite träning så vänjer man sig ganska snabbt vart man bör peka för att träffa rätt. Pusslen kan ibland vara riktigt kluriga men som tur är finns det ett hjälpsystem om man fastnar på något.

Ett stort plus är också att texten i spelet är på svenska. Det känns som en riktigt bra översättning där skämt och andra lustigheter behålls intakta. Nu spelade jag inte spelet på den tiden då det först gavs ut men i den här versionen skall också mellansekvenserna vara omritade. Och det är riktigt riktigt välgjorda mellansekvenser. Så skön tecknarstil på dem.

Någonting mer om storyn borde kanske nämnas (eventuellt lite spoilervarning!!).

Som jag sa tidigare har jag inte alls kommit särskilt långt men redan nu kan jag ändå ana ett underliggande budskap bakom storyn.

De flesta av karaktärerna jag träffat på har varit lite underliga. Det gör sitt jobb i fabriken och verkar lyda någon högre chef eller nåt utan att egentligen fundera på vad de är de gör. De bara gör sitt jobb och det är det som är deras liv. De verkar inte veta om något annat om världen utanför.

Det är just det här som gör att det känns som att det kanske finns något slags budskap som kommer att tydliggöras senare i spelet.
Jag får helt enkelt spela vidare och se vad som döljer sig bakom ytan.

Gillar man peka och klickaspel och har en iPhone eller iPod Touch borde man spela det här tycker jag. Det är så pass bra att det är värt att lägga några kronor på det. I skrivande stund kostar det fortfarande bara 7 kronor så passa på om du tror att du kommer att gilla det. Klicka här för att komma direkt till iTunes AppStore.

Annonser
 

5 Responses to “Beneath a Steel Sky – jag levererar mina intryck”

 1. Krilledood Says:

  Varit riktigt intresserad av det här till iPhone, men har inte blivit att man köpt det än. Men du rekkomenderar det alltså varmt, så antagligen blir det ett köp innan veckan är slut 😛

 2. EmmyZ Says:

  Jag köpte faktiskt spelet efter att ha sett tipset på din blogg. Dock har jag bara spelat några minuter, men jag gillar redan kontrollen och Peka-och-klicka är ju nästan alltid underhållande 🙂

 3. Peter Says:

  Grymt att jag har sådant inflytande över mina läsare. Trodde knappt att någon brydde sig om vad jag skrev och så har jag fått en (kanske två om nu Krilledood köper det) att köpa spelet.

  Det är ett riktigt härligt spel. Återkom gärna om vad ni tyckte när ni spelat lite mer.

 4. Skaffade spelet i samband med att jag fick min Iphone för några veckor sedan. Måste säga att jag är extremt besviken på dialogerna. De är dåligt skrivna och röstskådespelarna är i bästa fall halvdana.

  Har bara spelat några få timmar in i spelet, kanske blir bättre efter ett tag. Det är ju trots allt från samma utvecklare som gjorde Broken Sword-serien.

  • Peter Says:

   Jag tycker att dialogerna är riktigt bra. Och den svenska översättningen likaså. Men alla tycker ju olika. Jag tyckte också att Broken Sword var riktigt bra (Wii-versionen) och även där gillade jag rösterna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s