Carrot Games

Fastklistrad framför TV:n tar jag mig fram i spelens fantastiska värld

2012, en riktigt bra katastroffilm 15 november 2009

Filed under: Film — Peter @ 17:13
Tags: , ,

2012I fredags var jag och såg på 2012 på bio. Det var på premiären och vi bokade rätt sent så vi fick sittplatser allra längst fram. Man fick titta upp en del och det var lite jobbigt för nacken men man kunde sträcka på benen väldigt bra så det gick ändå bra. Och så kunde man nästan ligga ner i fotöljen och se på filmen och det är ju gött.

Jag läste en recension om filmen i Metro där den fick enbart 2 av 5 i betyg. De sa att det hela filmen var fylld med klyschor och att det var det som drog ner betyget.  Och visst, jag håller med om att den var väldigt klyschig. Men jag gillade den ändå.

Jag tycker inte att alla filmer behöver vara så där unika och egna utan jag kan ibland föredra filmer som är ganska lättsmälta och som kör på invanda mönster och klyschor.

Jag borde kanske nämna något om storyn. Och den handlar om att jorden kommer gå under. Det blir jordbävningar, vulkaner och marken rasar ner överallt. USA:s regering har vetat om det här i flera år innan det inträffar och de har byggt några jättelika arkar (tänk Noas ark) där de hoppas kunna rädda en del av befolkningen då kan räddas undan.

Vi får följa en familj där föräldrarna är skilda och mamman har en ny kille. Givetvis gillar inte pappan och den nya killen varandra särskilt mycket men under filmens gång tvingas de ändå att samarbeta för att komma undan de faror som de stöter på. Klyschigt, javisst, men jag gillar det ändå.

Det är action rakt igenom hela filmen och väldigt mycket specialeffekter. Många av filmens scener känns riktigt overkliga men inte heller det är någonting som stör mig särskilt mycket faktiskt. Jag satt på helspänn och den myckna actionen gjorde att den hela tiden var spännande att se.

2012 är en riktigt sevärd film tycker jag och jag njöt när jag såg den. Du behöver inte lyssna på alla så kallade ”professionella” filmrecensenter som skall tycka till om huruvida filmen följer de filmiska normer som de anser att en film skall hålla sig inom. Lyssna på mig istället. Jag gillade den och det tror jag att också du kommer att göra.

Det verkade också de andra som satt i samma salong och såg filmen göra, då det blev applåder när eftertexterna började rulla.

Se den!

Annonser
 

2 Responses to “2012, en riktigt bra katastroffilm”

  1. jag tyckte den var skitbra. man får ju ta det för vad det är, en action/domedagsfilm och en grymt bra sådan 🙂 de jag såg filmen med tyckte den var tråkig, så gillar man inte den typen av filmer ska man nog inte se den. men vi andra gillart! 🙂

  2. Peter Says:

    Kul att du också verkar gilla den. Jag säger detsamma som dig. Man får ta filmen för vad den är. Den gör inte anspråk på att vara särskilt seriös och därför kan i alla fall jag acceptera att den är lite klyschig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s