Carrot Games

Fastklistrad framför TV:n tar jag mig fram i spelens fantastiska värld

Dessa podcasts borde få bo i var mans iPod 10 oktober 2009

Jag lyssnar på en del podcasts, mestadels spelpodcasts, och tänkte i det här inlägget dela med mig av dem som jag lyssnar på.

SpelradionSpelradion

En riktigt grym podcast med Kristian och Johan som handlar om spel. Det tas upp nyheter, diskussioner och så snackas om spelen som de medverkande har spelat den senaste veckan. Ofta är det också riktigt bra gäster med som har många intressanta åsikter och funderingar kring spel och spelbranchen. På onsdagar brukar dessa avsnitt komma släppas med en liten smyglyssning på vad som komma skall i innan-avsnitten redan på måndagen.

Spelklassiker musikSpelklassiker Musik

Tobias Jensen, driver en podcast enbart inriktad på spelmusik. Varje vecka samlar han ihop ett antal musikstycken ifrån tv-spel. Ofta med ett sammanbindande tema. Dessutom snackas det ofta lite rolig kuriosa kring spelen vars musik spelas. Måndag är dagen för denna podcast.

SavepunktSavepunkt

En riktigt rolig och tämligen nystartad podcast där Samson, Jorge, Alex och Martin snackar spel. Här är det ofta mycket fokus på diskussioner och analyser kring olika spelfenomen. Roligast blir det när de medverkande gnabbar på varandra och går off-topic. Också denna podcasts nya avsnitt brukar släppas på måndagen.

RetroresanRetroresan

Samson ifrån Savepunkt och Anders Brunlöf spelar igenom ett retorspel som de tidigare inte har spelat och delger sedan sina åsikter om spelet i fråga och bedömmer det i hur roligt det är att spela i dagsläget.

Radio speltorskRadio Speltorsk

Sebastian Magnusson och Andreas Ljungström snackar spel, diskuterar spel och nyheter, ofta tillsammans med någon rolig gäst. Här finns även den riktigt roliga frågesportstävlingen spelnördbataljen med. Varje torsdag släpps ett nytt avsnitt.

GRFMGRFM

En riktigt välgjord och välregisserad podcast ifrån Gamereactor som kommer ut då och då. Här snackas det allt möjligt i spelväg.

Petter Podcast: Gamereactor-Petter snackar spel och spelar grym go musik. Du finner hans podcast i hans blogg på Gamereactor.

Här var de tipsen som jag hade. Alla dessa podcaster är värda att landa i din iPod (Petter-Podcast finns inte på iTunes dock). Vilka podcaster brukar ni lyssna på?

Annonser
 

11 Responses to “Dessa podcasts borde få bo i var mans iPod”

 1. Johan Says:

  Jag lyssnar/ser på följande podcastar

  A Life Well Wasted
  Alltinget
  Ask a ninja
  Best of youtube
  Bytejacker
  Cirkus Kiev
  Coverville
  Discovery Channel
  DS:Life Podcast
  Ekot
  Emil-O-Rama
  Engadget
  Entourage
  EpicBattleCry
  Filmtrailers
  Game Theory
  Gamereactor Gadget TV
  Gamereactor TV
  Gametrailers Bonusround
  Gametrailers Invisible Walls
  Gametrailers Video Reviews
  The Geekbox
  GRFM
  Happy Tree Friends
  IDG.se
  IGN Game
  IGN Tech Fetisch
  Kino
  Kotaku Video
  Mammas nya kille
  Medierna
  Nyheter från Väst
  Pang Prego
  PC Gamer Podcast
  Photoshop Svenska Guider
  På minuten
  Radio Speltorsk
  Savepunkt Retroresan
  Savepunkt Savepunkt
  Screwattack Sidescrollers
  Slashat.se
  Spanarna
  Spelklassiker
  Spelradion
  Rapport 19.30
  TWIT
  True Blood
  Vetandets Värld
  Videos by Screwattack
  X-Play’s Daily Video Podcast
  X-Play’s Gaming Update
  The 1up Show
  1Up.com – 1Up Radio
  1Up.com – Listen Up
  1Up.com – Retronauts Bonus Stage

  Typ dom, vissa av dem har slutat sända men dom ligger kvar i min läsare.

 2. Peter Says:

  Wow, vad många. Hur får du tid till att lyssna på allting. Själv har jag ibland väldiga problem att hänga med och lyssna på alla de podcasterna jag lyssnar på.

  • Johan Says:

   Jag har gott om tid på jobbet att lyssna, och när jag åker kommunalt till och från.

   Jag hinner dock inte lyssna på musik så ofta.

 3. DimJimma Says:

  Spelklassiker Musik låter värd ett försök, den har jag inte hört förr!

  – Jag lyssnar ibland på Spelradion, Radio Speltorsk och Petters podcast. Brukar välja de avsnitt som utlovar lite speciellt innehåll.

  Spelradion har bra upplägg (gillar också deras ”specialer”) men alldeles för långdragna avsnitt för att jag ska orka koncentrera mig, måste dela upp avsnittet på typ 3-4 kvällar.

  På så sätt gillar jag nog Radio Speltorsk lite bättre – men de låter inte riktigt lika vänliga där dock 🙂

  Savepunkt har härlig humor, men här kan jag inte koncentrera mig alls för det brukar inte finnas nån röd tråd.

  Petters podcast har perfekt spellängd och härligt avslappnad stämning (kompromisslöst babbligt hittills dock, men det är rätt OK när det är 1 person som pratar).

 4. Peter Says:

  @Johan: Gött att du har mycket tid att lyssna på. Vad jobbar du med?

  @DimJimma: Ja, spelklassiker musik är riktigt bra. Gött att ha något att lyssna på om man gillar spelmusik och ofta dyker det upp guldkorn som man inte tidigare har hört. Jag tror att det är någoting för de brukar inte vara så jättelånga och du verkar gilla podcaster som inte är allt för långa.

  I början tyckte jag också att Savepunkt var lite rörigt och hade inte någon direkt röd tråd men jag tycker att det har blivit bättre och nu gillar jag dem mycket.

 5. Lunandrez Says:

  Känner att jag inte direkt har tid att lyssna på mycket annat än Spelradion. Men det är väl mest för att jag pluggar och har mig när jag åker tåg o.s.v. nu för tiden och vill kunna koncentrera mig helt på det. Borde försöka lyssna på fler av de du nämnde i framtiden!

 6. Peter Says:

  Jag lyssnar dessutom på Slashat (de snackar om internet, teknik och sånt kul), och macradion (de snackar mac, iphone och apple) men jag nämnde dem inte i inlägget.

 7. Krilledood Says:

  Jag brukade lyssna på en hel del spelrelaterade internationella podcasts när jag precis hade skaffat apples lilla underverk. Men efter ett tag upptäckte jag Spelradion och en del andra svenska podradioprogram med speltema, och började lyssna på dem vid sidan av. I början tyckte jag inte alls de var lika bra som de internationella, men efter några avsnitt med Spelradion kändes de andra programen mindre och mindra lockande, och när man lärt känna Kristian, Johan och de ibland återkommande gästerna utklassar de till och med 1up yours.

  I nuläget lyssnar jag aldrig på engelska podcasts utan jag håller mig helt till svenska. Onsdag har blivit lite av en favoritdag på veckan för då får man lyssna på Spelradion, och det är också den enda podcast man behöver känns det som. Men visst händer det då och då att man lyssnar på Radio Speltorsk och Savepunkt när onsdagens avsnitt tar slut för fort, och de är ju också riktigt bra podcasts.

 8. Peter Says:

  Jag har testat att lyssna på några internationella podcasts såsom 1up:s och Gonintendo:s men jag tycker att de är lite för flamsiga och skrikiga. De svenska är lite mer lågmälda och det finns lite bättre struktur i dem. De känns lite mer seriösare så att säga.

 9. Johan.A Says:

  Tack för tipsen! När det gäller spelrelaterade Podcasts så har jag bara haft Spelradion och Screwattacks Sidescrollers.

  Sidescrollers är mycket kul att lyssna på, det skall ju vara spelrelaterade grejer men det spårar lätt ur och dom pratar om annat strunt, men det är kul att lyssna på. Det var bättre förr då handsom Tom var med, blev aldrig desamma efter han hoppade av. Men ta och kolla in det ändå!

 10. NuYu Says:

  Lyssnade en hel del förut, men sedan tog plötsligt all tid slut och efter detta fanns det inget kvar. Nu när jag möjligtvis har en del över igen har jag dock inte kommit igång, och det finns liksom inte tid ändå eftersom man vill uppdateras om det ena och det andra samt läsa en del. Så tyvärr lyssnar jag inte på någon alls.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s