Carrot Games

Fastklistrad framför TV:n tar jag mig fram i spelens fantastiska värld

Spelintryck: Svett och sving framför TV:n 20 augusti 2009

Svettigt framför TV:n

Svettigt framför TV:n

Idag anlände två stycken spel som jag har sett fram emot att få spela ett tag nu. EA Sports Active och Tiger Woods PGA Tour 10. Båda till Wii.

Jag var sugen på EA Sports Active av den anledningen att det verkar coolt att kunna träna framför TV:n och Tiger Woods PGA Tour 10 har tydligen fått rätt bra betyg av spelpressen. Och så ville jag testa Wii Motion Plus.

Jag har nu som hastigast testat båda spelen och här är mina första intryck.

Jag började med EA Sports Active. Skapade en profil, gjorde en gubbe som skulle likna mig och fick ställa in en del andra inställningar. Sedan började jag med min första dag på en 30-dagars-utmaning.

Själva träningspasset höll på i cirka 20 minuter och det innehöll allt från springa på stället till boxning och benböj. Än så länge riktigt roligt faktiskt. Och man blir riktigt svettig. Trodde faktiskt inte att det skulle vara så jobbigt.

Jag testade också Tiger Woods PGA Tour 10 till Wii. Här får man ju med Wii Motion Plus för extra hög precision. Jag startade igång spelet och började med en tutorial. Och oj, vad krångligt det verkar. Jag som trodde att det bara skulle vara att svinga och skjuta iväg bollen men i tutorialen fick jag lära mig att man kan göra massa annat så som att zooma in och på något vis ändra vart man vill sikta på. Jag förstod inte riktigt och tutorialen var rätt rörig.

Samtidigt som en röst pratar och säger vad man skall göra finns det text på skärmen som säger ungefär samma sak men inte exakt som rösten så man kan inte läsa och samtidigt lyssna på rösten för då fattar man ingenting. Det var ungefär det som hände mig.

Jag tröttnade och gick ur tutorialen och tänke att nu ville jag börja spela på riktigt. Startade upp disc-golf (som golf fast man skjuter en frisbee istället för boll). Och så började jag kasta. Här märker man av Wii Motion Plus. Man kan kasta i alla riktningar och ändra frisbeens läge hur som helst. Men det var inte särskilt lätt att sikta rakt.

Typ varje kast skevar åt vänster. Vet inte om det är jag som inte kan kasta riktigt eller om det är något konstigt med spelet. Lite småkul var det ändå men inte särskilt inspirerande.

Det känns inte som om Wii Motion Plus tillför så mycket ändå. Men jag skall inte döma ut spelet ännu. Jag måste testa spelet mer för att kunna göra det. Men det var inte ett så jättegott första intryck. Och man får ju bara en chans att göra ett första intryck.

Jag lär ha anledning att återgkomma till dessa spel i senare bloggposter.

Toodeley så länge!!

Annonser
 

One Response to “Spelintryck: Svett och sving framför TV:n”

  1. Krilledood Says:

    Varit riktigt sugen på att testa Wii Sports Resort ett tag nu, men blir ju så oerhört dyrt om man ska ha Motion Plus i alla fyra kontrollerna, så jag tror jag väntar ett tag med det…

    Ser fram emot att läsa mer om vad du tycker om tillbehöret.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s