Carrot Games

Fastklistrad framför TV:n tar jag mig fram i spelens fantastiska värld

SuperPlay lägger ner 18 augusti 2009

Filed under: Övrigt,Spel — Peter @ 6:39
Tags: , , ,

En epok är förbi, tidningen SuperPlay lägger ner. Jag nåddes av beskeded igår och trots att jag inte prenumererat på tidningen eller läst den på väldigt länge blev jag chockad, nedstämd och lite smått ledsen. Det är ändå en tidning som har funnits i en hel massa år och man har tagit den för given.

Jag tycker ju fortfarande att det är skönare att kunna sitta i soffan och läsa en tidning än att sitta och läsa artiklar och sånt på nätet. Men tydligen går det inte runt. Tydligen säljer de inte tillräckligt bra för att kunna motivera en fortsättning på tidningen.

Jag skall erkänna att jag gillade inte den där nydesignen de gjorde med tidningen med bilder huller om buller och omkastning av artiklar, recensioner och de olika avdelningarna. Jag tycker det blev för plottrigt. Men att skriva om spel, det kunde de.

Men nu är det alltså slut, inga mer SuperPlayer-tidningar.

Men människorna som skrev för tidningen finns ju kvar. Och jag hoppas att i alla fall några av dem tar tag i något nytt och skapar sig något eget.

Och nu när konkurrensen på speltidnings-marknaden har minskat kanske det finns möjlighet för någon ny tidning att etablera sig. Kanske kan en Nintendo-tidning se dagens ljus. Jag hoppas verkligen det.

Annonser
 

2 Responses to “SuperPlay lägger ner”

  1. linus Says:

    Ojdå, det var tråkigt. Gillade inte heller designbytet de gjorde för några år sedan. Men jag läste tidningen en hel del förut. De var ju störst i Sverige dessutom. :/

  2. Krilledood Says:

    Gillar gamla Super Play bättre, alltså Level, men jag läste ändå bägge. Tidningen är trots allt riktigt bra ändå, och säga vad man vill om designbytet, men jag tycker i alla fall att det kändes nyskapande. Minns första numret med nya designen, så gillade jag att de slängt in artiklarna lite här och var så att man kunde läsa tidningen från början till slut utan att det blev enformigt. Nu tycker jag dock designen blivigt enformig och tråkig.

    Hoppas att Super PLAY kommer att fortsätta som Internettidning, wedtv, podradio eller något liknande. Eller att vi får se en helt ny tidning med delar av redaktionen.

    Kommer i alla fall att sakna tidningen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s