Carrot Games

Fastklistrad framför TV:n tar jag mig fram i spelens fantastiska värld

Trials HD – motocross när den är som bäst 17 augusti 2009

Filed under: 1,Microsoft,Spel,Xbox live Arcade — Peter @ 14:53
Tags: , ,

Som jag skrev i förra inlägget var jag grymt sugen på Trials HD. Sagt och gjort, jag kunde inte hålla mig utan jag laddade ner det. 1200 Microsoft-points fattigare men också en spelupplevelse rikare.

För er som inte förstått det redan är Trials HD ett motocross-spel med en väldigt verklighetstrogen fysikmotor. Man kör sin hoj och skall ta sig fram över hinder på banan, hoppa på ramper och undvika att krascha.

3-D miljöer men man rör sig bara i ett sidoscrollande  2-D-plan.

På det hela taget känns som ett riktigt välgjort spel. Kontrollen är ruskigt enkel. Gasa, bromsa och luta dig fram och tillbaka. Det är det enda man behöver kunna egentligen. Det behöver inte vara krångligare än så.

Spelet börjar enkelt. I början är det mest att köra framåt och balansera upp tyngden att så att man inte kraschar. Men det blir ganska snabbt svårare med backar som lutar väldigt brant, stora hopp man måste ta sig över och dynamitlådor man måste undvika.

Man måste lära sig att använda gasen på rätt sätt samtidigt som man måste styra lutningen av föraren fram och tillbaka. Det blir till att parera gas med lutningen beroende på hur terrängen framför en ser ut. Och det fungerar riktigt riktigt bra.

Trots att jag aldrig har kört motocross får jag den känslan av att jag gör det på riktigt. Att det är precis så det fungerar i verkliga livet.

Gasa lite där, samtidigt som jag måste luta mig framåt, fast bara lite grann, för att inte välta bakåt. Nej, där blev det lite för mycket gas och krasch. Jag måste försöka igen, och igen ,och igen.

Man kraschar väldigt ofta, men som tur är finns det väldigt generöst med checkpoints och spelet är såpass bra att jag vill försöka igen. Att jag kraschar beror inte på att kontrollen eller spelet är dåligt gjort. Utan det beror helt på mig. Att jag inte lärt mig banan än. Att jag inte nött in hur jag skall ta den där backen på bästa sätt, eller hur mycket gas jag måste ha för att komma över det där stupet.

Det är ett riktigt bra spel men det finns några minustecken också. Miljöerna känns aningen trista tycker jag. Det är väldigt snyggt rent tekniskt med ljuseffekter och sånt men miljöerna är lite väl variationsfattiga tycker jag. Nästan allting går i brunt eller grått. Spelet skulle ha tjänat på att ha lite mer färg tycker jag.

Dessutom tycker jag att spelet blir lite för svårt för tidigt. Sist jag spelade höll jag på i ungefär en halvtimme för att försöka ta mig över ett hinder och dog närapå 200 gånger och det känns lite väl overkill. Men jag vet inte, det kanske bara är det att jag inte har fått in den rätta tekniken än och att det kommer att gå lättare ju mer man spelar. Antagligen är det så.

Men ändå, det är ett riktigt bra spel som helt klart är värt de 1200 pointsen det kostar att ladda ner.

Annonser
 

2 Responses to “Trials HD – motocross när den är som bäst”

  1. Hagbard Says:

    Detta är ett grymt spel! Kräver dock tålamod av omänskliga proportioner.

  2. […] Levels oberoende. Jag har blivit arg som en kamel och så har jag spelat Shadow Complex och Trials HD. Två riktigt bra spel från Xbox Live Arcade. Detta och mycket mer har jag hunnit med under det […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s